Zrazy de pui, cu o umplutură specială! Un fel principal original, ce cucerește din prima!

Vă prezentăm o rețetă deosebită de chifteluțe delicioase de pui, cu o umplutură fascinantă. Acestea sunt extrem de apetisante,  suculente și savuroase, ce dispar imediat din farfurie. Este o adevărată vedetă la masa de sărbătoare. Acest deliciu se prepară cu ușurință în condiții casnice. Obțineți un fel de mâncare cald, rumen și aromat, cu umplutură suculentă. Surprindeți oaspeții cu o adevărată capodoperă culinară.

INGREDIENTE

– 700 g piept de pui

– 6-7 ouă

– 5 linguri de lapte

– 0,5 legătură de pătrunjel

– 0, 5 legătură de ceapă verde

– pesmeți

– sare

– piper negru măcinat

– 1 ceapă

– 3-4 linguri de griș

– 1 roșie

– 0,5 legătură de mărar

– 3 linguri de făină

– usturoi după gust

– ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Spălați carnea și tăiați-o bucăți. Spălați, curățați și tăiați ceapa. Dați ingredientele prin mașina de tocat carne. Dacă carnea tocată este prea moale, adăugați grișul și amestecați.

2. Aranjați într-un bol carnea tocată. Adăugați 1 ou, sarea și piperul negru măcinat. Amestecați bine.

3. Bateți 4-5 ouă într-un vas adânc. Adăugați sare și 4 linguri de lapte. Amestecați bine.

4. Spălați verdeața și uscați-o cu ajutorul unui prosop de hârtie. Tocați mărunt verdeața.

5. Spălați roșia, îndepărtați cotorul și tăiați-o cuburi mici. Curățați și tocați usturoiul. Amestecați verdeața cu roșia tocată și usturoiul.

6. Turnați 1/4 din amestecul de ouă într-o tigaie încinsă cu ulei și presărați-o cu 1/4 din amestecul cu verdeață. Prăjiți omleta, până partea de jos se va rumeni.

7. Rulați cu grijă omleta, chiar în tigaie, cu ajutorul unei spatule. Repetați procesul de preparare a omletei din ingredientele rămase. Tăiați marginile rulourilor, pentru a le reda o formă dreaptă, apoi tăiați-le în jumătăți egale.

8. Bateți într-un vas mic un ou cu o lingură de lapte și o priză de sare. Turnați făina cernută într-o farfurie. La fel, turnați pesmeții în altă farfurie.

9. Înmuiați mâinile în apă, apoi formați o turtă mică din carne tocată. Aranjați în centrul turtei o porție de omletă. Lipiți marginile, astfel încât carnea tocată să acopere complet omleta.

10. Treceți chifteluțele prin făina cernută, amestecul din ou, apoi prin pesmeți. Prăjiți-le pe o tigaie încinsă cu ulei, pe ambele părți.

11. Aranjați-le pe o tavă de copt și dați-le la cuptorul preîncălzit până le temperatura de 200 grade pentru 15-20 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

12. Aranjați deliciul apetisant pe un platou și decorați cu verdeață.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1