Zrazy din cartofi cu umplutură de ficat – cele mai originale chiftele din cartofi, care o să te cucerească din prima!

“Zrazy din cartofi” sunt niște chiftele din cartofi umplute cu ficat de vită și ceapă prăjită foarte gustoase și consistente, perfecte pentru un prânz în familie. Aceste chifteluțe se prepară la cuptor, de aceea sunt sănătoase și delicioase de te lingi pe degete. Savurați aceste gustoșenii cu smântână sau sosul preferat.

Secretele preparării aluatului pentru zrazy

1. Scurgeți tot lichidul din cartofii fierți. Cartofii trebuie să fie absolut uscați înainte de a-i pisa.

2. Piureul de cartofi trebuie să se răcească complet, înainte de a adăuga făina și oul. Formați chifteluțele din masa rece de cartofi.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

-6-8 cartofi

-1 ou

-2 linguri de făină

-sare după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ

-500 g de ficat de vită

-1 ceapă

-ulei pentru prăjit

-pesmeți (sau gălbenuș de ou)

-sare și piper negru măcinat după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Aluatul. Curățați cartofii, spălați-i și fierbeți-i în apă sărată. Pisați cartofii sub formă de piure.

2. Adăugați făina și oul în piureul rece. Amestecați bine. Masa obținută trebuie să fie elastică și să nu se lipească de mâini.

3. Preparați umplutura.

4. Fierbeți ficatul și mărunțiți-l în blender (îl puteți da prin mașina de tocat). Curățați ceapa, tocați-o mărunt și prăjiți-o în ulei până va deveni moale. Combinați ficatul cu ceapă și asezonați cu sare și piper. Adăugați în umplutură câteva linguri de piure de cartofi (ca să obțineți o masă omogenă) și amestecați bine.

5. Formați o turtă plată din piure de cartofi și puneți umplutura. Lipiți atent capetele opuse ale turtei sub formă de pateu. Dați-i forma necesară.

6. Treceți pateul obținut prin pesmeți prin toate părțile sau îl puteți unge deasupra doar cu gălbenuș de ou. Așezați zrazy din cartofi pe o tavă unsă cu ulei.

7. Coaceți la cuptor la 180-200 de grade timp de 15 minute.

8. Serviți zrazy cu sosul preferat. Vă recomandăm să serviți cu smântână.

Notă: umplutura poate fi oricare, de exemplu puteți folosi această variantă economică: 300 g de ficat ușor fiert, 50 g de inimă de porc fiartă, 50 g de slănină de porc fiartă și 100 g de ciuperci fierte. Combinați toate ingredientele și mărunțiți-le în blender.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1