Zrazy din cartofi – unul din cele mai delicioase și apetisante feluri de mâncare!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă interesantă de zrazy cu umplutură gustoasă și suculentă. Mulți cred că zrazy este un fel de mâncare tradițional din Belarus, dar nu este chiar așa. Această gustare se prepară de mult timp în Polonia, Rusia, Lituania și Ucraina. Deci, nimeni nu poate spune exact cine le-a inventat. Dar nu contează, deoarece sunt foarte gustoase, apetisante și se prepară foarte simplu. Chiar și un novice în arta culinară se va isprăvi de minune.

INGREDIENTE  

– 12 cartofi

– 1 ceapă

– 2 ouă

– 5 linguri de făină

– 1 frunză de dafin

– 1 linguriță de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ 

– 500 g de carne tocată

– 1 ceapă

– sare

– piper negru măcinat după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Spălați și decojiți cartofii. Tăiați cartofii cuburi mari și puneți-i într-o cratiță cu apă. Puneți în cratiță frunza de dafin, 1 ceapă și sarea. Fierbeți cartofii, până sunt gata, apoi zdrobiți-i. Lăsați piureul să se răcească.

2. Pregătiți umplutura: puneți carnea tocată într-un bol. Curățați ceapa, spălați-o și tocați-o mărunt. Prăjiți ceapa într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, apoi adăugați-o în bolul cu carnea tocată. Potriviți ingredientele cu sare și piper negru măcinat după gust. Amestecați bine carnea tocată.

3. Spargeți în cratița cu piure ouăle, adăugați făină cernută și omogenizați aluatul de cartofi.

4. Formați bile medii din aluat. Luați o bilă, aplatizați-o și puneți pe centru 1 lingură de carne tocată. Uniți marginile aluatului, lipiți-le și modelați o chiftea. Procedați similar cu aluatul de cartofi și umplutura rămasă.

5. Puneți într-o farfurie făină cernută. Treceți fiecare chiftea prin farfuria cu făină și prăjiți-le într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal pe ambele părți, până se vor rumeni frumos.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1