Dovlecei copți cu parmezan – o garnitură perfectă pentru orice fel de mâncare!

Vă prezentăm o rețetă de zucchini- dovlecei delicioși, copți cu parmezan. Într-un timp record și fără efort obțineți niște dovlecei zucchini deosebit de fini, crocanți și picanți. Aceștia pot fi serviți în calitate de garnitură sau de sine stătător. La fel, sunt perfecți pentru a fi luați la pachet și savurați la un picnic cu prietenii.

INGREDIENTE

– 3 dovlecei zucchini

– 3 căței de usturoi

– 3 linguri de ulei vegetal

– 1 linguriță de condimente

– 1 lingură de verdeață

– suc de lămâie

– 0.5 linguriță de sare

– 1 linguriță amestec de piper

– 1 lingură de parmezan ras

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Spălați dovleceii și aranjați-i pe un prosop de bucătărie. Tăiați-i capetele. Tăiați dovleceii felii, de-a lungul. Dacă sunt mici, tăiați-i în 4 fâșii, dacă sunt mai mari – în 6-8.

2. Aranjați dovleceii pe o tavă de copt tapetată cu hârtie. Păstrați o distanță între felii, astfel încât acestea să se rumenească uniform.

3. Într-un bol mic, amestecați uleiul vegetal cu usturoiul tocat, condimentele, verdeața, sucul de lămâie, sarea și piperul.

4. Cu ajutorul unei pensule, ungeți fiecare felie de dovlecel cu amestecul obținut. Treceți de câteva ori pe fiecare felie și ungeți până veți folosi tot sosul.

5. Presărați cu parmezan ras. Coaceți dovleceii în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 220°C timp de aproximativ 15 minute (până se rumenesc). Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

6. Ultimele 10 minute puteți coace dovleceii la regimul grill. Serviți-i presărați cu verdeață tocată.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1